Çocukluk dönemi, etkileri yetişkinlik yaşantısında da süren oldukça önemli bir dönemdir. Araştırmalar, çocukluk döneminde öğrenilen bilgi ve deneyimlerin yetişkinlikte, bireyin kişilik özelliklerini, davranışlarını, öz güvenini, öz saygısını büyük ölçüde belirlediğini göstermektedir. Bu nedenle çocukluk döneminde eğer ki ebeveyn çocuklarının bir takım problemler yaşadıklarını fark ederlerse, bunun için çocukluktan itibaren önlem almaları oldukça işe yarayacaktır. Yaşanılan sorunun ortaya çıkış süresi ne kadar kısa ise, tedavide değişim de daha kısa sürede ortaya çıkmaktadır. Özellikle çocuklarda değişim daha kısa sürede ortaya çıkmaktadır.
Çocuk psikologlarının terapide çalıştıkları alanlara örnek olarak; kardeş kıskançlığı, yakın-ebeveyn kaybı, boşanmanın çocuk üzerindeki etkileri, uyku problemleri, tuvalet alışkanlığı kazandırma, tırnak yeme, davranış bozuklukları, okul problemleri,yemek yemek istememe, çocukluk korkuları, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve özgüven problemleri gösterilebilir.
Çocuklarla yapılan çalışmalarda, çocuk terapistlerinin en sık uyguladıkları etkili tedavi yöntemi oyun terapisidir. Çocuklar, yaşadıkları sıkıntıları dile döküp anlatmazlar, sıkıntılarını paylaşmak yerine içine atarlar. Oyun terapisi sayesinde, terapist eşliğinde çocuğun yaşadığı duygusal sorunların ortaya çıkması ve bunların üstesinden sağlıklı bir şekilde gelebilmesi sağlanır.
Merkezimizde çocuk psikolojisinde uzmanlaşmış çocuk psikologları çocuklarla terapi çalışmalarını yürütmektedir. Çocuğunuzun geleceğini olumlu yönde etkileyebilmek için uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.